Dekle, ki je iskalo pravico

Žanrkriminalni roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Dvojčki (ljudje), Enakost spolov, Nasilje, Umori, Ženski zapori
Število strani

442

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Millenium - saga se nadaljuje

Švedski novinar Mikael Blomkvist in nenavadna hekerka Lisbeth Salander se vračata v že petem delu serije Millenium, v kateri je po kultni trilogiji od prezgodaj preminulega Stiega Larssona v zadnjih dveh delih pisateljsko štafeto prevzel pisatelj David Lagercrantz. Lisbeth Salander se je znašla v zaporu. Tu se odloči zavzeti za sojetnico Fario, obtoženo umora svojega brata, ki ji s smrtjo grozi zapornica Benito, strah in trepet celega oddelka. S tem pridemo na sled žalostne življenjske zgodbe ženske, odrasle v muslimanski družini, ki ji bratje odvzamejo vsako osebno svobodo. Ko se Faria zaljubi v napačnega mladeniča, njena zgodba hitro dobi tragičen podton, vse do dogodka, ki jo tudi spravi v zapor. Poleg tega Lisbeth s Mikaelovo pomočjo raziskuje njeno lastno preteklosti, ko sta bili s sestro dvojčico, tako kot še mnogi drugi dvojčki tistega časa, vključeni v sporen socialni eksperiment, znan kot Register. Nekdanji sodelujoči pri raziskavi pa so pripravljeni varovati poklicne skrivnosti, celo do te mere, ko jih ne ustavi niti umor …

“Tako se je začelo. Pritegnili so jo v projekt 9 in dolgo se je zdel nedolžen. Zdelo se je, da ne počnejo ničesar bolj nenavadnega kot le to, da v raziskavi, v kateri sodeluje določeno število rejniških otrok iz različnih družbenih slojev, ocenjujejo te otroke že od mladih nog. Nekateri so bili zelo nadarjeni. Drugi niso bili. Vendar niso nobenega rezultata javno predstavili in na začetku ni videla nobenega znaka brezsramnosti in izkoriščanja. Ravno obratno – prisotni sta bili pozornost in obzirnost, in na nekaterih področjih so prišli do popolnoma novih, če že ne pionirskih raziskovalnih odkritij.” (str. 212).

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle, ki je iskalo pravico.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 61
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja