Naš Tone ne tone

Žanrhumoristični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2020
Založba
Ključne besede Mali človek
Število strani

290

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Glavni junak tokrat ni Janez Novak, ampak štajerski ekvivalent – Tone Kranjec. Ta živi lepo, mirno, odtujeno, proletarsko – slovenceljsko življenje s svojo Angelco. Na prvi pogled (in tudi sicer) zabaven roman je lahko oboje: humorna povrhnjica ali pa debela krasta, zastarel obliž na rani mnogih “malih ljudi”, sploh moških v slovenskem prostoru. Pod obližem se gnoji. Tone rad gleda nogomet, visi za šankom, “prijateljuje”, gobari, se “spozna” na politiko, raje ne poglablja v odnose, zasluženo, a glasno spi, smrči, prdi. Nič narobe, če bi v resnici opazil tudi, kako se leta in leta razdaja njegova žena, živi njegova hči, kakšna je današnja mladina, zakaj ga vse boli. Kaj bi pravzaprav rad povedal, ko govori, da ga to in to “boli” in se zateka v hipohondrijo? Po resnici!! Zakaj ga zapusti žena, zakaj pristane v maminih mrežah, zakaj ga življenje vrže na kolena? Pisateljica precej natrga obliž, ne daje mnogo odgovorov, niti na koncu ne, ne sodi, ni terapevtka, opisuje, karikira, smejimo se … Nekako nakaže, da bi nekaj bilo potrebno storiti, se poglobiti vase in v druge, da izhod verjetno obstaja. Ali?:)

Sam ne piše rad, bere pa. Seveda ne knjig, brska po spletu in prečita vse živo. Tako si sproti bogati znanje. Nase gleda kot na usposobljenega in verodostojnega spletnega komentatorja, ki je marsikomu zaprl gobec. Če bi par spletnih portalov združili v koncern, bi ga brez dvoma uvrstili v vodstveni kader. Hči Živa mu je nekoč za hrbtom škilila čez ramo in potem izjavila, da da je to, kar počne, navadno trolanje.
(str.8)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Naš Tone ne tone.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi