Umor ob bazenu

Žanrdetektivski roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Prevod Danica Križman
Ključne besede Prevare, Umori, Ljubezenski partnerji, Ljubosumje
Število strani

299

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ljubezenski trikotnik in duh iz preteklosti na smrtonosni vrtni zabavi

Prevod l. 1946 izdanega romana angleške pisateljice nadaljuje dolgo vrsto izvrstnih detektivskih romanov tipa »whodunit« Agathe Christie. V romanu se najprej spoznamo z Johnom Cristowom, osebnostno razdvojenim zdravnikom na pragu štiridesetih let. V spominu se ta poročeni mož in oče dveh otrok nenehno vrača na čas pred 15 leti, ko se je nesrečno končala njegova zveza z dekletom Veroniko. Poleg tega ima trenutno ljubezensko razmerje s kiparko Henrietto, ki pa ga ne obožuje na način, ki bi ga želel, zaradi česar se nenehno znaša nad umsko podrejeno ženo Gerdo … Vsi pritiski dosežejo višek neki podaljšani konec tedna, ko se vsa družina in sorodniki družine Angtell, med katere spada tudi John, zberejo na dvorcu premožne, a ekscentrične sorodnice Lucy Angtell. Ko enega izmed gostov najdejo mrtvega ob bazenu, Poirota čaka težka naloga, da ugotovi, kaj vse mu družina Angtell skriva – in navsezadnje, kdo je morilec.

“Zadnje čase se ga je kar naprej lotevala ta utrujenost. Bil je čedalje bolj razdražljiv, česar se je sicer zavedal, vendar ni znal ugotoviti vzroka. Uboga Gerda je morala večkrat stisniti zobe. Ko le ne bi bila tako pohlevna, tako voljna opravičevati se za napake, ki so bile v glavnem njegove! Bili so dnevi, ko ga je vse, kar je rekla ali naredila, neznansko dražilo. In predvsem so mu šle na živce njene vrline. Bila je potrpežljiva, nesebična, svoje želje je zatajevala in se podrejala njegovim muham, pa mu je šla kljub temu na živce. Nikoli mu ni očitala izbruhov jeze, nikoli ugovarjala, nikoli vsaj poskusila uveljaviti svoje volje.
(No, je pomislil, saj zato si se z njo poročil. Kaj se zdaj pritožuješ? Po tistem poletju na San Miguelu … )
Če prav pomisli, je zanimivo, da bi ravno tiste odlike, ki mu pri Gerdi tako presedajo, pri Henrietti zaman iskal.” (str. 30-21).

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Umor ob bazenu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja