Uganka Londonskega očesa

Žanrdružbeni roman, mladinski roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaHlebce, 2016
Založba
Prevod Tina Mahkota
Ključne besede Avtizem, Bratje in sestre, Pogrešane osebe, V mladinskem leposlovju
Število strani

284

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Dvanajstletni Ted Sparks, fant z avtistično motnjo, pripoveduje zgodbo o izginotju bratranca Salima, kar se je zgodilo na panoramskem kolesu v Londonu. Teta Gloria in njen sin Salim se nameravata preseliti iz Manchestra v New York in pred poletom v ZDA sta obiskala še Tedovo družino. Odločijo se, da se bodo peljali z Londonskim očesom. Po čudnem razpletu okoliščin karto dobi samo Salim, Ted in njegova starejša sestra Kat pa opazujeta kabino, v katero je vstopil. Čez pol ure bi moral izstopiti, vendar je nenavadno izginil. Ted poskuša rešiti uganko izginotja, saj ima neverjetne sposobnosti razmišljanja in vidi stvari drugače kot običajni ljudje. In prav zaradi njegovega sistematičnega reševanja primera ga lahko občudujemo.

“Ugotovil sem, da obstajata dva načina, kako se lahko česa zaveš. Plitko in globoko. Neko stvar lahko poznaš teoretično, ne poznaš pa je v praksi. O nečem veš le en del, ne pa vsega. To, da nekaj veš, je lahko vodna gladina ribnika v parku, lahko pa sega daleč v globino vse do mulja. Lahko je majceni vrh ledene gore ali pa vseh sto odstotkov ledene gore.” (str. 103)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Uganka Londonskega očesa.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 97
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja