Pariška časovna kapsula

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaIzola, 2017
Založba
Ključne besede Ljubezen
Število strani

274

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Cat nekega dne prejme paket iz Francije v katerem se nahaja sporočilo in starinski ključ. V sporočilu jo francoski odvetnik vabi naj se čim prej zglasi v Franciji, ker je podedovala stanovanje neke Isabelle de Florian. Cat popolnoma nič ni jasno, gospe ne pozna, vendar ugotovi, da je nekako povezana z njeno babico. Nemudoma se odpravi v Francijo, kjer jo pričaka nenavadno odkritje. S ključem odklene staro stanovanje, ki je zapuščeno že od leta 1940, v notranjosti pa se skriva marsikaj. Cat ima namen ostati samo par dni, urediti zadeve in se čim prej vrniti k svojemu zaročencu. Vendar stvari ne potekajo tako, kot si je ona zamislila in njen obisk Francije se kar ne konča

Takoj, ko je zaprla vrata za seboj, se je Cat napotila k paketu iz Pariza. V Franciji je bila samo enkrat, med viharnim potovanjem takoj po študiju. V Parizu je bivala le kratek čas, toda posnela je na tisoče fotografij. Ko se je vrnila v New York, se je zaposlila kot fotografinja v studiu, kjer je še vedno delala. Neštetokrat je že hotela dati odpoved, toda vedela je, da mora biti srečna, da sploh ima službo v času recesije. Poleg tega jo je njen šef vsakokrat, ko je hotela oditi, tako prepričljivo pregovoril naj ostane, da se je vdala in vsakič ostala še malo dlje.
Pentlja na paketu jo je spomnila na eleganco, ki jo je tako očarala v Parizu. Spravila je škarje nazaj v predal in s konicami prstov previdno razrahljala vozel na svetlem traku. Škoda bi bilo uničiti tako lepo svilo.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pariška časovna kapsula.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 59
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Dela avtorja