Sveta knjiga volkodlaka

Žanrfantastični roman
Narodnostruska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2013
Založba
Prevod Borut Kraševec
Ključne besede Človeštvo, Družba, Zgodovina, Magija, Ironija
Število strani

381

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Resnica tisočletij

Včasih živi med nami kdo, ki išče resnico zelo dolgo, ne samo leta, temveč stoletja. Tudi A Huli, lisica, rdečkica, ki si že dve tisočletji deli življenjski prostor z brezrepimi opicami, jo išče. A za razliko od njih jo ona tudi najde. Resnico, napisano z veliko začetnico, ji prinese Aleksander, moskovski generalporočnik, volkodlak, ki želi biti največji, najpametnejši, nadvolkodlak. Domišljijski svet Pelevina je tesno povezan z iskanjem prvobitnega, svetega v nas, s kritiko zdajšnje hipokritične, egoistične, neoliberalne družbe. Ponuja nam prvovrsten humor, v magično ironijo zapleta znane osebe iz sveta pop glasbe, rocka, sveta igralcev, pisateljev, filozofov. Z originalnim naslovom Svjašennija kniga oborotnja in v prevodu Boruta Kraševca, nagrajenega s Sovretovo nagrado 2014, je tukaj Sveta knjiga volkodlaka. Z njo postmodernistično nazdravljam na spoznavanje resnice in na spoznanje! Pa čeprav pri tem padete v veliko praznino.
In ja, I`ll follow the sun, that`s what I`m gonna do, trying to forget all about you…

“In po čem dišim?”
“Niti ne vem…Po gorah, mesečini, pomladi, rožah, prevari. Samo da to ni zahrbtna prevara, ampak prej posmeh. Strašno mi je všeč, kako dišiš. Zdi se mi, da bi lahko vse življenje vdihoval ta vonj in vsakič našel v njem kaj novega.”
(str. 174)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sveta knjiga volkodlaka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 36
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Dela avtorja