Sonce med prsti

4,9
(10)
Žanrdružbenokritični roman, mladinski roman, problemski roman, psihološki roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2018
Založba
Prevod Mateja Gomboc
Ključne besede Fantje, Prijateljstvo, Psihične travme, Šole, Sočutje, Osebnostni razvoj, Invalidi, Prestopniki, Vzgojni ukrepi
Število strani

166

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ne bi si mogla biti bolj različna

Dario je razredni »huligan«, upornik, ki na šoli vedno zakuha kaj neprijetnega. Ravnatelj mu kot vzgojno kazen dodeli v varstvo Andyja, tetraplegika, priklenjenega na invalidski voziček, ki komaj lahko spregovori kakšno besedo. Kljub začetni jezi se Dario na potrpežljivega, dobrovoljnega invalida naveže, tudi Andy se zabava v njegovi družbi. Ko Dario vidi, kako silno si Andy želi sonca in narave, nekega dne z njim pobegne k morju, v San Vicenzo. Tam prebiva Dariov ločeni oče, na katerega je bil fant kot otrok zelo navezan, upa na ponovno zbližanje z njim. Kratko, dogodivščin polno potovanje pomeni za oba fanta svojevrstno katarzo, ki bo obema pozitivno spremenila življenje. Toplo, nenavadno pripoved o osebnostni rasti ter o brezpogojnem sprejemanju drugačnosti velja prebrati kot priročnik za vzgojo srca.

“Torej?” je vprašal Dario. “Si ga že kdaj videl? Si že kdaj videl morje?” Andy se je smejal, grgral in odpiral usta. kot bi hotel pojesti vse to ogromno in prostrano morje, ki se razprostiralo pred njima. Dario mu je slekel jopico. “Nekaj časa bova tukaj, potem se vrneva, prav? Zvečer morava biti doma, sicer bova resnično v težavah.” Prijel ga je pod pazduhami, ga privzdignil in udobno namestil na mivko, da je bil s hrbtom naslonjen na sipino. Potem je sedel zraven in se s pogledom sprehodil po obzorju. “Lepo, kajne?” Andy se je smejal. (str. 33)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sonce med prsti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 118
Komentarji: 0
Število ocen: 10
Želi prebrati: 27
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi