Zatemnitev

Žanrkriminalni roman
Narodnostislandska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Maja Prevolnik
Ključne besede Novinarji, Skrivnosti, Umori
Število strani

276

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Bo dnevna svetloba premagala zatemnitev?

Zatemnitev me je pritegnila s samim naslovom. Le kaj se je zatemnilo? Ali kdo? Ali komu? Gre za kriminalni roman, ki se lahko bere samostojno, saj se zgodba detektiva razkrije tudi za nazaj. A, če preberemo tudi roman Snežna slepota, nam je življenjska pot osrednjega lika bolj jasna. Ari Thor Arason je detektiv, s katerim smo en zapleten primer že rešili, kakor tudi njegove ljubezenske zagate. Tokrat pa umoru Eliasa, ki je veljal za uglednega delavca v gradbeništvu, ni videti rešitve. Le kdo bi mu sploh želel kaj slabega? Ali pa morda on ni bil tako dobrosrčen? Še ena, sicer izmišljena zgodba, ki razkriva, kako lahko kratkotrajno trpinčenje otroške duše zaznamuje osebo za vse življenje in povzroči še več zla. Obenem pa se ob zgodbi Arija Thora razkrivajo še skrivnosti zagnane novinarke Isrun, ki jo nekaj (do konca nerazkritega) žene, da gre po poti sledi vse do konca… Islandski avtor Ragnar Jonasson ljubitelje kriminalnega žanra po trilogiji Skrita Islandija sedaj razvaja z novo serijo Temačna Islandija, kateri pripada tudi roman Zatemnitev, ki je samostojni drugi del v prej navedeni seriji. Odlikujejo ga kratka poglavja, ki vzdržujejo napetost ter prepletanje več zgodb!

Toda morebiti je bilo vse zaman? Vedela je, da smrt trka na njena vrata. Živela je dobro in pošteno, ne bi bilo prav, če bi dopustila, da prevladata strah in bes. Misliti je morala na nekaj pozitivnega: na svojo družino. Morda pa je bil čas, da se uleže. Se sprosti. Preda. (str. 188)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zatemnitev.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 120
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Dela avtorja