Rosaura ob desetih

Žanrkriminalni roman, ljubezenski roman
Narodnostargentinska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2000
Založba
Ključne besede Ljubezen, Smrt, Pisanje, Pisma
Število strani

213

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

En dogodek ima vedno več zornih kotov.

​​Ljubezensko kriminalni roman, v katerem Camilo Canegato, skromen, neprivlačen in preveč ponižen slikar, za več let najame sobo v penzionu pri zvedavi in vsiljivi Doñi Milagrosi Ramoneda. Poleg njega v stavbi živijo še njene tri najstniške hčere ter drugi gostje, s katerimi nima veliko skupnega. Drži se zase, živi mirno in ima povsem nezanimivo življenje. Vendar se to spremeni z (ljubezenskimi) pismi, ki mu jih pošilja osupljivo čedna Rosaura. Dopisovanje preraste v ljubezen. Ko se Rosaura preseli k njemu, se njun odnos začne krhati. Z njeno ​nenaravno ​smrtjo ​odprejo policijsk​o​ preiskav​o​ in vsak od udeleženih poda svojo plat resnice. Marco Denevi je ta roman napisal v okviru literarnega natečaja za znamenito argentinsko knjižno nagrado Kraft leta 1955 – in bil zanj nagrajen. Posnet je tudi film z naslovom Rosaura a las 10 (1958).

“​Nismo si mogli kaj, da se ob taki sramežljivosti ne bi zasmejali. Rosauro smo posedli v naslanjač, kot se spodobi za pomemben obisk; dali smo ji skodelico kave, da bi si opomogla, in jo vsi v krogu obstopili. Izgledala je čisto paf. Pa saj ni čudno, priznam. Vsi smo bolščali vanjo.​​”
(str. ​92)​

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rosaura ob desetih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 22
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1