Rezervno življenje

Žanrdružbeni roman
Narodnostmakedonska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Aleš Mustar
Ključne besede Dvojčki (ljudje)
Število strani

429

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pretresljiva osebna saga

Realistična, intimistična, gostobesedna prvoosebna pripoved je uokvirjena v obdobje od leta 1984 do 2012; govori o siamskih dvojčicah Zlati in Srebri, ki odraščata v Skopju, se soočata z bolj ali manj običajnimi izzivi in problemi mladih, ker pa sta nad senci povezani z glavama, si želita predvsem tega, da bi bili ločeni in bi lahko zaživeli normalno, samostojno življenje. Njuna zgodba je usklajena s političnimi in zgodovinskimi dogodki v bivši Jugoslaviji, v Evropi in drugje po svetu, njuno življenje je lahko metafora za vse ločitve in tragedije, ki so se dogajale v polpretekli zgodovini.

“Človek ne more pisati, če ni sam. Z glavo, zraščeno z drugo, se ne da pisati. Pisanje je intimna stvar, Srebra in jaz pa v življenju niti za trenutek nisva imeli intimnosti. Zato sem se prisilno odpovedala pisanju, toda v sebi sem pisala in zapisovala vse,kar se mi je zgodilo, vse, kar mi je padlo na pamet, vse, kar sem opazila in občutila.” (str. 118)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rezervno življenje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 53
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja