Bulvar hrepenenja

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2017
Založba
Prevod Ida Sternad
Ključne besede Družina, Igralska umetnost, Odnosi med spoloma
Število strani

335

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Smisel življenja

Leta 1938 se v Los Angelesu srečata dve popolnoma različni ženski. Ker sta zaposleni v istem snemalnem studiu kot statistki se spoprijateljita in postaneta sostanovalki. Audrey je zelo strastna neuveljavljena igralka, ki išče nove priložnosti za uspeh, Violet pa preprosta in umirjena, pravo nasprotje svoji sostanovalki. Njene največje želje po zakonu in družini so se razblinile z boleznijo in nezmožnostjo imeti otroka. Sostanovalki se močno povežeta, si medsebojno pomagata ter uspeta izpolniti vsaka svoje sanje.

…Violet je pogledala prijateljico. Včasih, kot v tem trenutku, jo je v mislih videla, kako sedi na majhni betonski klopci v parku studia tistega prvega dne, ko sta se spoznali in sta bili obe mladi in polni sanj. Obema je uspelo doseči tisto, po čemer sta hrepeneli. Pa vendar se je zdaj, po toliko letih zdelo, da se tisto, česar se je tako odločno oklepala, hoče osvoboditi njenega trdnega prijema…(stran 305)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Bulvar hrepenenja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 43
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja