Pilotova žena

Žanrmoderni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2001
Založba
Prevod Marjeta Gostinčar - Cerar
Ključne besede Prevare, Zakonsko življenje, Ljubezenski trikotnik, Družinsko življenje, Nesreče, Izdaja
Število strani

244

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako veš, da nekoga dobro poznaš?

Priznana ameriška avtorica Anita Shreve je najbolj znana po romanu Pilotova žena, ki jo je svojim gledalcem priporočila tudi televizijska voditeljica Oprah Winfrey. V romanu spremljamo Kathryn, pilotovo ženo, ki je živela mirno življenje, čeprav nekoliko neobičajno, vse dokler ni nekdo potrkal po hišnih vratih. V tistem jutru, tik pred božičnimi prazniki, jo je pretresla novica o moževi smrti. V šestnajstih letih zakona je prilagajala življenje po obdobjih in ne po ustaljenem redu kot ga imajo druge družine; s hčerko sta se morali vedno znova prilagoditi novemu ritmu kot ga je narekovala njegova služba. Vsaj mislila je tako, vendar je njeno prilagajanje narekovala tudi njegova druga družina. Jack je namreč živel dvojno življenje. Skozi zgodbo spremljamo Kathryno boleče iskanje resnice in se sprašujemo, kako nemogoče je zares dobro poznati človeka ter ugotavljamo, kako si ustvarjamo nekakšne krhke pojme in predstave o poznavanju ljudi in odnosih nasploh.

Kaj je resnično se je spraševala, ko je strmela v vodo in upala, da bo opazila kaj posebnega, kar pa se seveda ni zgodilo. Katera od njiju je bila pravzaprav pilotova žena- Kathryn ali Muire Boland? Muire Boland, ki je bila cerkveno poročena in je vedela za Jackovo mater ter njegovo nesrečno mladost? Muire, ki je vedela za Kathryn, medtem ko se tej ni niti sanjalo, da Muire sploh obstaja. (str. 231)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pilotova žena.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 46
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Dela avtorja