Strto srce: osebno in znanstveno popotovanje

Žanrspomini
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Brigita Orel
Ključne besede Ločitev, Stres, Samopomoč, Žalost, Osebnostni razvoj, Osamljenost, Zakonsko življenje
Število strani

397

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Raziskovalna novinarka in pisateljica z uspešno kariero Florence Williams je imela na prvi pogled vse, kar življenje lahko ponuja. Njeno varno družinsko zavetje se je hipoma porušilo, ko ji je mož po skoraj treh skupnih desetletjih povedal, da jo zapušča, saj mora poiskati svojo sorodno dušo.
Začetni šok postane globoka srčna bolečina, ki preraste v otipljivo fizično bolečino in bolezen. In Florence se ob praznovanju abrahama znajde na najbolj kritični življenjski prelomnici.
Odločila se je, da bo poiskala z znanstvenimi spoznanji podprte odgovore na to, kako ozdraviti strto srce. Pomoč je tako med drugim iskala v nevrogenomiki, eksperimentalni psihologiji, naravnih zdravilih, psihedeličnih drogah, raznovrstni družbi in naravi. Ustvarila je navdihujoč, ganljiv in berljiv priročnik, ki je tako izjemno in dobrodošlo branje prav zaradi iskrenosti in odločenosti, da s svojo trpko izkušnjo pomaga mnogim, ki se soočajo s podobnimi življenjskimi brodolomi. Za svoje delo je prejela tudi prestižno nagrado ameriškega združenja PEN za najboljšo znanstveno knjigo leta 2023.

Še vedno verjamem v ljubezen. Še vedno verjamem, da je za mnoge med nami močna partnerska zveza čudovit način za potovanje skozi nepredvidljivo življenje. V njeni odsotnosti pa obstajajo tudi druge možnosti. Najboljše so družina, skupnost in slutnja optimizma, da čeprav se svet včasih zdi kaotičen in nepošten, je tudi lep in stalno spreminjajoč. Nekako se bo na koncu vse uredilo, če bomo le malo pomagali.
str. 367

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Strto srce: osebno in znanstveno popotovanje.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 52
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi