Pelji svoj plug čez kosti mrtvih

Žanrdružbenokritični roman, kriminalni roman, moralistični roman, pustolovski roman
Narodnostpoljska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Jana Unuk
Ilustracije Jaromír 99
Število strani

239

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Nagrade

1

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Posvečeno boju za pravice živali

V samotne Sudete na Poljskem se preseli upokojena inženirka in učiteljica Janina Duszejko, velika ljubiteljica živali in zagrizena borka za njihove pravice. Zaradi tega pogosto pride navzkriž z ljudmi v svoji okolici, predvsem s skupino lovcev. Sploh, ko izgineta njena psa in izginotje prijavi lokalnim oblastem. Kmalu se v okolici začnejo dogajati nepojasnjeni umori, za katere Janina meni, da so jih zagrešile živali, ki se tako maščujejo krutim in nemoralnim ljudem. Vsi umorjeni so bili namreč tako ali drugače povezani z lovom.

Na žalost se ne spoznam na Umore. Žica se mu je zapletala okrog gležnja, drevo pa ga je, ko se je vzravnalo, samo prevrnilo. Padel je in zatulil od bolečine, žica mu je gotovo presekala kožo in mogoče tudi mišice. Imela sem rezervni načrt z vrečko. Tokrat sem jo pripravila čisto zavestno, v zmrzovalniku. Idealno Orodje zločina za staro žensko. Takšne ženščine, kot sem jaz, vedno nosijo kakšne plastične vrečke, kajne? To je bilo preprosto – ko je poskušal vstati, sem ga udarila z vso močjo, enkrat, dvakrat, mogoče večkrat. Po vsakem udarcu sem malo počakala, ali bom še zaslišala njegovo dihanje. Naposled je utihnil.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pelji svoj plug čez kosti mrtvih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 124
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 11