Izgubljena duša

Žanrslikanica za odrasle in mladostnike
Narodnostpoljska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2023
Založba
Prevod Jana Unuk
Ključne besede Slikanice, Samota, Osamljenost, Duša
Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Se vam kdaj zazdi, da je »svet poln ljudi, ki v naglici begajo sem ter tja, prepoteni in hudo utrujeni, in njihovih zaostajočih, izgubljenih duš, ki ne morejo dohajati svojih lastnikov«?
To se je zgodilo tudi Janku, ki je tako zelo in tako veliko delal, da je izgubil svojo dušo. Modra zdravnica mu prišepne moder nasvet – poišče naj miren kraj zase ter tam počaka na svojo dušo. In kaj se je zgodilo potem?
Izvedeli boste v čudoviti, tenkočutni slikanici izpod peresa nobelove nagrajenke za leto 2018. Ilustratorka Joanna Concejo jo je dopolnila z izjemnimi ilustracijami. Ne preseneča, da je slikanica prejela številne nagrade v letu 2018, med drugim Bologna Ragazzi, Bele vrane, Prix Sorcieres, nagrado IBBY ter nagrado za oblikovanje v Lodžu. Prevedena je že v več kot dvajset jezikov, v slovenščino pa jo je mojstrsko prevedla Jana Unuk.
Vrhunsko delo, ki nagovarja otroke in odrasle!

Glej tudi:

Nekoč je živel človek, ki je zelo veliko in zelo hitro delal, tako da je svojo dušo že zdavnaj pustil nekje daleč za sabo. Čisto dobro je živel brez duše – spal je, jedel, delal, vozil avto in celo igral tenis. Včasih pa se mu je vseeno zazdelo, da je naenkrat vse okrog njega plosko, kot da bi se premikal po gladkem listu iz zvezka za matematiko, listu, ki ga z vseh strani prekrivajo povsem enaki kvadratki.
Str. 2

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Izgubljena duša.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 43
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1