Pečine

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Ida Sternad
Ključne besede Družina, Odnosi med spoloma
Število strani

479

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman Pečine je pripoved o Lulu Davenport, o odločni in vitalni lastnici majhnega družinskega hotela na vzhodnem delu Majorke ter o njenem bivšem možu Geraldu Rutledgu, morjeplovcu, ki je zaslovel s knjigo o svojih pustolovščinah.
Nekega dne se srečata sredi trga, nekdanja zakonca, oba polna sovraštva in starih zamer. To usodno srečanje ju poveže za vedno. Nam pa se začno odstirati dolgo zakopane in zamolčane skrivnosti.
Sredi idiličnega otoka, sredi starih oljčnih nasadov spremljamo spletke in izdajstva, hkrati pa tudi tragično dvojno romanco.
Na eni strani Lulu in Gerald, na drugi pa Lulujin sin Luca in Geraldova hči Egina. Vsi ujeti v času, v vrtincu neuslišane ljubezni.
Prevod dela: The rocks.

Glej tudi:

“Gerald je gledal v isto smer, v spokojen, nagnjen nasad oljk. Oljka lahko živi tudi dva tisoč let. Drevesa so kazala svoja leta: na zvitih, skrivenčenih deblih so se v teku stoletij naredile bunke, kot jih imajo na nosu zlikovci v risankah; veje so postale zavite in členkaste, kot da bi jih napadel rahitis – ampak to so bili vse zdravi preživeli primerki, starejši od večine evropskih držav, in še vedno so rodili. Gerald ni nikdar razmišljal o tem, da ima ta drevesa v lasti. Skrbel je za njih, jih obrezoval, se jim posvečal trideset let, in ves čas zavedal, da je samo njihov skrbnik za kratek čas. In v zameno so ga obilno nagradile.
Nikdar ni pomislil, da bi jih posekal. (str. 102)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Pečine.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 85
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 15
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 7

Morda vam bo všeč tudi