Opolzkosti v zasebnosti

Žanrdružbeni roman, erotični roman, ljubezenski roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Janko Petrovec
Ključne besede Ljubezen, Odnosi med spoloma, Erotika
Število strani

238

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Opolzkost je viharnost v zasebnosti vsakega izmed nas, ki pa jo svobodni znajo živeti.

Opolzkosti v zasebnosti nam razkrivajo intimni svet oz. čustveno in seksualno odraščanje Libera Marsella od časa njegovih najstniških let do odraslosti trenutka, ko postane oče. Gre za prvoosebno pripoved o odraščanju, ki se prvikrat sooči z bolečino ob spoznanju, da njegova družina ni idealna. Ekscentrična mati zaradi ljubimca zapusti dobrohotnega očeta, Libero pa ju potrebuje in obožuje oba. Oče, ki prehitro umre, preko knjižničarke Marie, ki z ženskim pogledom usmerja odraščanje Libera v moškega, svojemu sinu predaja ljubezen do branja in knjig, mama pa ga kot angel varuh na njegovi poti spremlja bolj s svojim zgledom v ljubeče uživaškem odnosu do življenja in od daleč. Libero se nam razkriva kot simbolni ujetnik potlačitev in spolnosti, ki se na vso moč trudi, da se ne bi prevrnil v samega sebe; strah ga je, da bi tam poleg očetovih in maminih duhov našel kdove kaj še vse, s čimer bi se težko soočil. Z lažno krotkostjo maskira nenasiten nagon po ženskah, vse do trenutka, ko spozna Anne. Ljubezen se zgodi. Tako kot se zgodi (ali pač ne), da se oseba moškega spola preobrazi v moškega, ki zna samozavestno in pomirjeno s seboj nositi svoje ime. Izredno pronicljivo pisanje.

‘Čim prej govori s svojim prijateljem.’ Giorgio je ta stavek ponavljal tudi v prihodnjih dneh. Vabil me je na svoj dom in kuhal zame, gazpacho in govedina v solati, piščančji satay in pršut z melono, spal sem na kavču in se med njegovimi mački prebujal s svarilom, ki ga nisem hotel več slišati. Sprehajala sva se po mestu, od nedavna mi je dovolil, da ga potiskam z vozičkom, ponoči sva se vozila naokoli z njegovim unom, na katerem je pisalo Inter. Prosil sem ga za nasvete, ki jih nisem upošteval, predlagal rešitve, s katerimi se ni strinjal. Predstavljal mi je neznosen glas vesti, toda hkrati me je edini znal podpreti v neodločnosti, ki sem si jo izbral.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Opolzkosti v zasebnosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 47
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9

Dela avtorja