Novinka

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaJuršinci, 2020
Založba
Prevod Matejka Križan
Ključne besede Maščevanje, Ženske, Zakonska zveza, Ljubosumje
Število strani

431

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Maščevanje je vedno najbolj sladko!

Carrie, osrednja oseba romana Novinka je z možem Adrianom, nagrajenim scenaristom, že pred leti sklenila, da ne bosta imela otrok, a ko sta na vrhuncu svoje kariere, Carrie nepričakovano zanosi. Še bolj presenetljivo je, da se odloči otroka obdržati, kar je v tekmovalni filmski industriji skrajno tvegano. Na prizorišče stopi Emma, ki ponuja vse, kar si Carrie želi od osebe, ki jo bo nadomeščala, a prav kmalu začne dvomiti v iskrenost Emminih namenov. Kdo je Emma in kakšen je njen cilj v resnici? Emma se v času njene porodniške trudi približati Carrie, a ji le-ta ne pusti blizu. Kljub dvomom pa se Emma izkaže s svojim delom in sposobnostmi. Kar naenkrat se zbliža s producenti, filmskimi igralci, ki jo želijo ob sebi na snemanjih. Obenem pa se zdi, da se Emma nevarno zbližuje tudi s Carriejim možem, sicer scenaristom, Adrianom. Le-ta jo povabi celo v njuno obmorsko hišo, kjer pa Adrian Emmo zaloti med brskanjem po njegovih dokumentih. Zato se Emma v hipu odloči, da bo spala z njim, da bi ga zamotila. Njuno prešuštvo pa ne ostane skrito pred Carrie in njihovimi sodelavci. Emmo odpustijo, Carrie pa skrajša porodniški dopust in se vrne na delo. Adrian nikakor ne najde navdiha. Emma pa medtem kuje načrte. Njena starša se odselita v hišo ob italijansko jezero, Emma si je brez službe in dohodkov prisiljena poiskati lastno sobo. Medtem pa stanodajalki laže, da je redno zaposlena. Ko v parku sreča nekdanjo nadrejeno Elaine in jo obtoži, da jo je ona izdala, da je spala z Adrianom, Elaine zadene kap. Ko Carrie v novicah zagleda podatek, da je bila ob Elaine v času smrti Emma, postane sumničava. Nato pa izve še, da je Adrian izginil in da piše nov scenarij. Razplet tega napetega trilerja je presenetljiv in popolnoma nepričakovan, saj avtorica tekom zgodbe na možnost, ki jo razkrije šele na zadnjih straneh, niti ne namigne.

“Kako si prišla v hišo?” “Adrian mi je dal ključe. On … Bili smo na ogledu in pozabil je skice, jaz pa sem se ponudila, da … da jih grem iskat … da je on lahko nadaljeval z ogledom.” Carrie je komaj zaznavno prikimala. Emmo je bilo grozno sram. “Oprosti, če sem te prestrašila. Rekel je … Adrian je rekel, da si zunaj s prijateljico.” “Ja, morala bi biti, a je odpovedala.” “Oh, a tako. Kot sem rekla, resnično mi je žal. Ti si zadnja oseba, ki bi jo hotela vznemiriti.” (str. 90)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Novinka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 90
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja