Nekaj ti želim povedati

Žanrpriročnik
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Ključne besede Otroci, Otroci in odrasli, Starševstvo
Število strani

137

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Psiholog, učitelj, predavatelj, govorec, pisatelj, predvsem pa oče Kristijan Musek Lešnik je pripravil knjižno popotnico za pot v življenje, ki jo je posvetil svojima mladostnikoma, a bo prišla prav vsakemu od nas. V njej je namreč zbral pravo zakladnico misli, utrinkov in življenjskih spoznanj, za katera bi želeli, da bi jih slišali od svojih staršev in bi jih znali posredovati svojim otrokom.
Med drugim nas tako spomni, da je strah pred napakami nevarnejši od napak samih. Odgovori nam na vprašanje, kaj je resničen pogum, kako pomembno je, da znamo prevzeti odgovornost, kako se spopasti s krivicami, ki se nam dogajajo ter pokaže na neizmerno moč odpuščanja, iskrenega opravičila in pomoči sočloveku. Nenazadnje nas tudi spomni in opomni, zakaj je tako pomembno, da v sebi vedno ohranimo delček otroške duše.
Čudovito branje, ki je pravi balzam za dušo …

Glej tudi:

K občutku, da je življenje dobro in vredno, največ prispevajo odnosi! Ne denar, ne dobrine, ne kariera. Imeti ljudi, ki jih imamo radi in nas imajo radi. Biti obdan z ljudmi, ki jih sprejemamo takšne, kot so, in nas sprejemajo takšne, kot smo.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nekaj ti želim povedati.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 75
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2