Zakaj? Zemlja: sijajni odgovori na osupljiva vprašanja

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaRadovljica, 2020
Založba
Prevod Slavica Jesenovec Petrović
Borut Petrović Jesenovec
Ilustracije Dan Crisp
Ključne besede Otroci, Geologija, enciklopedije, Zanimivosti
Število strani

143

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Privlačno oblikovan in bogato ilustriran priročnik je namenjen mlajšim otrokom in šolarjem prve triade, s katerim jim lahko odrasli približamo planet, na katerem živimo. Vsebinsko je razdeljen na pet poglavij, kjer najdemo osupljive podatke o Zemlji, njenem površju, vodah, ozračju in življenju na njej. Staršem bodo v pomoč razlage za prva vprašanja, ki jih tako radi zastavljajo radovedni malčki, kot je denimo, ali gre zvečer Sonce spat, kako lahko dihamo v vesolju, zakaj so na nebu barve in koliko ljudi sploh živi na Zemlji. Na koncu knjige se skriva tudi zabaven kviz, s katerim lahko bralci preizkusijo svoje novo pridobljeno znanje ter ga posredujejo družini in prijateljem.
V dobi, ko so nam informacije tako lahko dostopne in je prva misel, da »vprašamo Google«, je še toliko bolj pomembno, da znamo kritično presojati, kaj je resnično in kaj ne. Morda lahko za začetek najmlajšim spet približamo uporabo že kar malo pozabljenih priročnikov in enciklopedij in jim s tem pokažemo, kako najdejo pot do preverjenih informacij. Pa še zabavno je, ko skupaj listamo in odkrivamo nova znanja.


Prevod dela: Why?. Earth. , 2.000 izv., Ilustr. na spojnih listih. , Kazalo.

Glej tudi:

Sončni zahod
Ko Sonce zahaja, mora njegova svetloba skozi ozračje prodirati poševno. Zato se razprši v žareče rdeče, rumene in oranžne odtenke.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zakaj? Zemlja: sijajni odgovori na osupljiva vprašanja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 15
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1