Žanrkriminalni roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Alja Gartner
Ključne besede Nasilje, Družinski odnosi, Kriminalci
Število strani

538

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Petek zvečer je. Policijski inšpektor John Broncks sedi v svoji pisarni in prebira dokumentacijo številnih nasilnih dejanj, ki leto za letom pretresajo Švedsko, ko prejme vest o napadu na varnostni kombi, iz katerega so nepridipravi odnesli za milijon švedskih kron gotovine. Napad velja za najnasilnejšega v zgodovini dežele. John takoj prevzame primer. Kmalu odkrije, da je za napad odgovorna skupina štirih zamaskiranih in do zob oboroženih moških, za katero se predvideva, da je v preteklosti že izvedla podobne rope. V naslednjih šestih mesecih skupina izvede še več ekstremno drznih in dobro organiziranih ropov, policija pa še vedno tava v temi, nikakor namreč ne more odkriti njihovih identitet…

Družina Duvnjak – Eriksson, ki jo sestavljajo oče Ivan, mama Britt- Marie ter trije sinovi, desetletni Leo, sedemletni Felix in triletni Vincent, živi v blokovskem naselju južno od Stockholma. Glava družine, Ivan Duvnjak, je zelo avtoritativen, nasilen človek in čeprav mu družina pomeni vse na svetu, le- ta kmalu razpade. Na njegovo mesto stopi Leo, ki prevzame skrb za mlajša brata. Čez čas ustanovi gradbeno podjetje, v katerem se zaposlita tudi brata. Podjetje dobro posluje, vendar pa je dobiček preskromen, da bi trije bratje lahko brezskrbno živeli…

Roman Medvedji ples avtorja Stefana Thunberga in Andersa Roslanda, je nastal po resničnih dogodkih, ki so pred dvajsetimi leti pretresali celo Švedsko. Trije bratje in oče priznanega skandinavskega scenarista Stefana Thunberga so bili znani roparji. Skupini so mediji nadeli ime Vojaška liga. Lov nanje je trajal dobrih šestindvajset mesecev.

Glej tudi:

Tudi večje vojske so skušale uničiti majhne klane, vendar jim to ni uspelo – ker je klan družina, ki se vedno podpira!” Pogleda jih in spoznajo, da je povedal nekaj pomembnega. In se skušajo odzvati. “Kot … Indijanci” predlaga Felix.”Ne! Ne, ne, ne! Indijanska plemena so kot … Samo navadne skupnosti, govorim o klanih, družinskih vezeh, ki … Kot Džingiskan. Ali kot Kozaki.”Ata vstane in se rahlo zamaje na skali. “Kozaki nimajo države … Imajo le svojo družino in svoje prijatelje. So nomadi brez domovine – gredo lahko kamor koli, ker bodo vedno imeli drug drugega. (str.298)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Medvedji ples.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 56
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja