Mama, moji punci je ime Depra

Žanrdnevnik, mladinski roman, problemski roman, psihološki roman, vzgojni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Ilustracije Nina Rupel
Ključne besede Depresija (medicina), Družinski odnosi, Fantje, Mladostniki, Terapevti
Število strani

80

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Priznam, moje srce je puding

500 izv., O avtorici: str. 82-84.
Tokrat bomo zanemarili literarno ugodje in se prepustili reki iskrenih besed obupane matere. Njen tok nas bo popeljal v skrivnost mladostniške duše, ki se je zaprla pred svetom. Tjaš je čeden najstnik, ki mu je okolje naklonjeno; tako zelo, da moramo govoriti o presežku vsega dobrega, nežnega. On pa ne zmore več soočenja z življenjem. Ne zna se veseliti družbe svojih sošolcev, ljubkost sošolk se nič več ne ujame v njegovih očeh. Kako srhljiv je labirint, iz katerega sam ne zmoreš, nam v dodatku pojasnijo: šolska psihologinja, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, strokovna direktorica Psihiatrične klinike Ljubljana prof.dr. Blanka Kores Plesničar, dr.med.,svetnica…. in osebna izkušnja nekega drugega potovalca, »starega mačka«, ki je depresijo udomačil in jo jemlje za popestritev »lajfa«.

Najhuje je bilo ponoči. Zelo slabo sem spal. Zbujal sem se sredi noči in razmišljal ter se spraševal, zakaj, le zakaj ne morem nekomu zaupati, da se počutim tako bedno. To vendar ne bi smelo biti nič takega. Odpreš usta in poveš. Toda ne. Molčal sem kot grob. Na internetu sem si veliko prebral o takem in podobnem počutju in posumil, da gre za depresivno stanje. Prebiral sem izkušnje, mnenja…in se zgrozil nad dejstvom, da se prav to najbrž dogaja meni. str.36

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mama, moji punci je ime Depra.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja