Amador ali pripoved srečnega človeka

Žanrdružbeni roman
Narodnostšpanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Marjeta Drobnič
Ključne besede Družinski odnosi, Ljubezen, Multikulturnost, Odraščanje, Preživetje, Prijateljstvo, Sreča
Število strani

257

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako preživeti in to narediti srečen

Kako je biti, oziroma, kako je živeti v večno optimističnem stanju, ne glede na to, kaj se ti je pripetilo ali se ti dogaja v življenju? Kako bi bilo, če bi zmogli večno veselo in nezamerljivo gledati na svet in ljudi okoli sebe? Prav gotovo bi to bilo stanje, primerljivo že skoraj z nirvano, ki je za mnoge nepredstavljivo, nedosegljivo. Amador pa je skorajda tam. Čeprav živi v krutem, realnem svetu, se z njim ne obremenjuje, temveč ga sprejema. Amador zagovarja svojo srečo, kajti on dejansko je srečen, igriv, ironičen in nadvse zabaven.

Glej tudi:

Včasih popoldan čakam Georgino pred vrati šole, kjer dela, in razmišljam o svoji preteklosti, vedoč, da obstajajo kraji, ki se jih bom za vedno spominjal. Nekateri so izginili in obstajajo le še v mojem spominu, druge pa sem si veselo izmislil ali pa jih preoblikoval, dokler niso postali takšni, kakršne sem si želel ali jih občutil, medtem ko sem bil tam. Ženski zapor, reka v Namuru, avtomobilski odpad, čejenski in sjuški rezervat, Vlak petstotih milj, Martusen&Co. pod nebom, polnim isker, ki so hipno izginjale in se potem spet pojavljale za sledjo dihanja dimnikov, Ženeva, Pariz, judovska četrt…so še zmeraj v mojem spominu.
(str. 244)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Amador ali pripoved srečnega človeka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3