Larina cvetličarna

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Neža Vilhelm
Ključne besede Ljubezen, Odnosi
Število strani

368

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Lara v 8 tednu nosečnosti izgubi še nerojenega otroka. Nikakor se ne more potolažiti in tudi njen mož ji ne zna pomagati. Edino rešitev Lara vidi v cvetličarni in ko se končno odloči in jo odpre, se zave, da je bila to prava odločitev. Ko ustvarja šopke za poroke, rojstne dneve, na novo zaljubljene ljubimce pozabi na svojega izgubljenega sina, na svoj neuspešen zakon, na vse svoje težave in skrbi. Prav vsakega obiskovalca zna prebrati v dno duše in zanj ustvariti popoln šopek. Vendar se zdi, da je rojena pod nesrečno zvezdo. Mož jo zapusti, oče ji umre, brat se poškoduje in tudi v ljubezni se zdi, da ji ni usojeno. Vendar Lara ne obupa nad življenjem in verjame, da bo tudi zanjo vesolje poskrbelo.

Sestra mu je nekoč povedala, da je po nekaj letih dela v cvetličarni začela videti ljudi kot rože. V tem primeru, je pomislil in odstranil debelo plast snega s sedeža in krmila, je bila Katy razhudnik, tista cvetlica, ki jo je Lara podarila očetu pred nekaj poletji. En trenutek je bila majhen, nedolžen poganjek, poln listov, nekaj malih, vijoličnih cvetov v obliki zvezdic z belo pikico v sredini. Naslednji trenutek pa je zavzela celotno spodnjo polovico vrta, pokrivala grdo steno iz rdeče opeke kot težka cvetlična tapiserija. Pošiljala je cele vojske močnih strelov med veje jerebike. Njegov oče je bíl vnaprej izgubljeno bitko z njo; na koncu se je enostavno vdal. Nevarna rastlina je, tale razhudnik, Katy pa je nevarna ženska.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Larina cvetličarna.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(1)
  • Po dolgem času sem se spet lotil branja. Čudovit roman ki z prepletanje več življenjskih zgod bralca vodi skozi razburljive dogodke glavnih akterjev. In to so dogodki našega vsakdanjika, ki bi se lahko zgodili vsakemu od nas.

    Priporočam.

Napiši komentar

Ogledi: 59
Komentarji: 1
Število ocen: 8
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 15