Kuba mojih sanj

Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Anja Furlan
Ključne besede Varnostnoobveščevalne službe, Ljubezenska razmerja, Kubanska revolucija
Število strani

362

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Sanje so dovoljene

Avtorica Chanel Cleeton je kot otrok odraščala ob zgodbah svoje družine s Kube. Strast do politike in zgodovine jo je “okužila” do te mere, da jo spretno vpleta tudi v svoje romane. Beatriz Perez je rojena v bogati družini lastnika sladkornih plantaž, ki je prebegnila v ameriški Palm Beach, pred okrutnim režimom Fidela Castre. Med kubansko revolucijo je njen brat izgubil življenje in Beatriz je prisegla, da se bo maščevala zanj in za domovino. Spretno se je infiltrirala v visoko družbo, povezala s CIO in se iz razposajenega dekleta razvila v pretkano žensko, ki se je za povrh vsega, zaljubila v senatorja Prestona. Družina se ni strinjala z njenim načinom življenja. Od svojih treh sester se je namreč zelo razlikovala, zaradi tega so jo želeli poslati v Evropo. Kjerkoli je bila, je ostala zvesta svoji domovini, ljubezni in obljubam. Zgodbo “začinijo” zgodovinski dogodki: kubanska revolucija, kubanska jedrska kriza, Kennedyeva usmrtitev, vpletenost CIE v kubanske zadeve, hladna vojna med ZDA in Sovjetsko zvezo… Lahkotna zgodba nas popelje v neki drugi čas, obudi zgodovino in nas spomni, da moramo verjeti sebi ter slediti svojim sanjam.

“En dan zatem, ko se vrnem v Palm Beach, Fidel zapusti New York. Višek njegovega obiska v Združenih državah je bil najdaljši govor v zgodovini Združenih narodov: štiri ure in pol dolgo javno blatenje imperialističnih Američanov, ki načrtujejo strmoglavljenje njegove vlade. Slavil je Sovjete in poročali so, da mu je Hruščov ob tem glasno zaploskal, potem pa Fidelu ponudil vožnjo domov s sovjetsko letalsko družbo, ker so ameriške oblasti zaplenile Castrovo letalo na letališču Idlewild zaradi neplačanih dolgov ameriškim upnikom.
Vse jasneje postaja, v katero smer piha veter na Kubi, in mislim, da bom od gospoda Dwyerja kmalu dobila nadaljna navodila.” (str. 146 – 147)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kuba mojih sanj.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 111
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja