Kraljevske norčije : zgodovina škandalov na evropskih dvorih

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2006
Založba
Prevod Nataša Müller
Ključne besede Spolno vedenje, Vladarji, Evropejci
Število strani

284

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Prevod dela: Royal Babylon. , Bibliografija: str. 281-284.
Gre za podrobno razkritje stoletja trajajoče dvomljivo vedenje evropskih vladarjev in grozljivih navad pripadnikov slavnih kraljevskih dinastij. Družine Burbonov, Romanovih, Windsorjev, Habsburžanov in Hannovrčanov so zaznamovali škandali, javne sramote, bolestna obsedenost s spolnostjo in odvisnost od mamil, nenehni skoki čez plot, nimfomanija, incest in pedofilija, homoseksualnost, srhljiva razuzdanost, brezumno pijančevanje, psihopatsko zatiranje podložnikov, umska in telesna pohabljenost, izrojenost in dedne bolezni, duševna neuravnovešenost ter blaznosti vseh vrst in oblik. Nešteto krivic in nasilja! Pravzaprav gre za nam nedoumljivo pokvarjenost v pravem smislu besede, neverjetne zgodbe, ki bi si jih bilo tudi izmisliti nemogoče. Do konca izrojeno, pokvarjeno in neumno. Kaj iz ljudi naredijo moč, oblast in slava! Izjeme samo potrjujejo pravilo.

“Leopold se je pri štiriinsedemdesetih in tik pred smrtjo poročil s svojo najstniško prostitutko, ki je postala baronica de Vaughan. Ko se je poročna slovesnost končala, se je obrnil k eni izmed prič in preroško rekel: “Dovolite, da vam predstavim svojo vdovo.” (str. 236)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kraljevske norčije : zgodovina škandalov na evropskih dvorih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5