Hotel Lavanda

Žanrdružbeni roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede provansa, Ljubezen, Medgeneracijski odnosi, Dediščina, Hoteli, Delo
Število strani

269

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Na ruševinah preteklosti se dviga nov svet."

Sabina Štrubelj je uspešna mlada slovenska pisateljica. Po poklicu diplomirana novinarka, leta 2013 tudi zmagovalka natečaja Onina zgodba. Kot pravi sama, se je rodila s talentom za pisanje, zato si je za svoje poslanstvo izbrala, da nas s svojimi deli zabava, motivira in navdihuje. Tako je tudi z ljubezenskim prvencem Hotel Lavanda, ki se zlahka primerja z uveljavljenimi deli tega žanra. Zgodba romana nam predstavi prikupno Valentino, ki se ji v tednu dni življenje podre kot hišica iz kart. Najprej jo zaradi drugega dekleta zapusti dolgoletni parter, čez nekaj dni pa ji iz uredništva časnika sporočijo, da ne bodo podaljšali njene pogodbe o zaposlitvi. Valentina je popolnoma obupana. Ne ve kako naprej, se vdati v usodo ali ne. A čas pokaže, da ni vse tako črno, saj se nekega popoldneva pred njenimi vrati prikaže debelušni odvetnik, ki ji sporoči novico o dedovanju. Kljub nasprotovanju nekaterih sorodnikov se Valentina odloči odpraviti v Provanso, da bi svojo dediščino videla na lastne oči. Poleg podedovanega hotela v čudoviti francoski pokrajini najde tudi pismo in kup skrivnosti, ki v njeno življenje prinesejo sveži vonj sivke. Kompleksna in večplastna zgodba daje lahkoten stil branja, prispodobo zabave in akcije. Dogajanje je polno in lepo teče skozi celotno vsebino romana, precej preprosto, neprisiljeno in čudovito so opisani tudi junaki zgodbe, ki bralcu dajejo občutek poznanstva. Skrivnosti se odkrivajo počasi, piko na i pa zgodbi daje še ščepec romantike. Hotel Lavanda je zagotovo roman, ki vsakega »plažnega« bralca posrka vase.

“Najprej me je zapustil moški mojega življenja, nato pa sem ostala še brez službe. Kar sama od sebe sta odpadla oba dejavnika, ki sta me zadrževala v vsakodnevni rutini. Okoliščine so me silile, naj vendarle izstopim iz začaranega kroga, v katerem je vsak dan enak prejšnjemu, in počnem tisto, kar sem si od nekdaj želela: grem v neznano, pustolovščinam naproti.”
(str.: 49)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hotel Lavanda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja