Gostišče Magnolija

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaIzola, 2024
Založba
Prevod Suzana Pečnik
Ključne besede Alkoholizem, Ženske, življenjske spremembe, Novi začetki, Vdovci
Število strani

245

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

"Usoda se včasih res prikaže v najbolj neobičajnem trenutku."

Carolyn Brown nam v branje daje počasi nastajajočo romanco med dvema ranjenima človekoma, ki se ne moreta znebiti svoje boleče preteklosti. Jolene je živela z materjo, ki je bila alkoholičarka in odvisnica od drog. Ko se je odselila, je njena mama umrla zaradi prevelikega odmerka, zaradi česar se Jolene počuti krivo. Potem se je izkazalo, da je tudi Jolenin fant alkoholik, ki je očistil njene bančne račune. Polovični delež v gostišču Magnolija, kjer je v težki mladosti preživela najlepše dni in ki ji ga prepiše teta Sugar, se zato pokaže kot priložnost za nov začetek. Jolene ima nekaj odličnih idej za gostišče, vendar nima denarja, da bi jih uresničila.

Drugo polovico tetin mož prepiše na svojega nečaka Reubena, ki pa jo takoj proda. Tucker je bil policist, dokler mu žena ni umrla v prometni nesreči. Ker ni mogel obvladati svoje žalosti, se je zatekel v alkohol in na koncu izgubil službo. Zdaj med tednom dela kot mojster, med vikendi pa se napije, da ublaži bolečino ob izgubi. Ko mu lokalna nepremičninarka pove za gostišče, ne razmišlja predolgo. Ima denar za naložbo in veščine za prenovo.

Ko Jolene in Tucker skupaj prenavljata sobo za sobo, njuno partnerstvo preraste v prijateljstvo. Delita boleče dele svoje preteklosti, počasi celita svoje rane in spoznata, da ni nujno, da njuna preteklost določa njuno prihodnost, ki jo lahko zgradita skupaj.

Pomemben del zgodbe so tudi tri tetine prijateljice, ki sprejmejo Jolene pod svoje okrilje; so sicer malce nenavadne, vendar ljubeče in vedno na voljo za nasvet ali samo tolažečo bližino.

Gre za predvidljivo zgodbo s seveda srečnim koncem, ki nezahtevnemu bralcu ponudi nekaj prijetnih bralnih ur.

V tistem trenutku se je zavedel, da je Jolene več kot le partnerka. Bila je njegova prijateljica, prva, ki jo je dobil po Melaniejini smrti. Postrani jo je gledal in jo preučeval. Prav gotovo so mislili nanjo, ko so rekli, da je strup v malih stekleničkah. Že zelo mlada je veliko pretrpela, pa vendar je bila prijazna, blaga in najbolj delovna ženska, kar jih je poznal. Z Melanie bi bili zagotovo dobri prijateljici.

 

(str. 91)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Gostišče Magnolija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 273
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Dela avtorja