Zalezovalci

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2020
Založba
Prevod Tadeja Pečkaj
Ključne besede Nasilje, Ženske, Odnosi med spoloma, Zločini
Število strani

439

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Si prepričana, da ni nikogar za Teboj?

Prvi primer knjižnega kriminalista Marka Heckenburga – Hecka nas nezavedno privede do oziranja čez ramo na ulici. Avtor Paul Finch, nekdanji član policijskih vrst, nas z nazornimi opisi popelje v vse pore raziskovalnega dela, ki razkriva skrivnosti organiziranega kriminala. 38 žensk je izginilo, brez sledi. Heck pa se je s svojim močnim značajem zameril nadrejenim ter bil poslan na odrejeni prisilni dopust, sredi preiskave… A kako naj si ga privošči? Za petami mu je Ballamara, ki zahteva novice o izginotju svoje hčere, Lauren, katere sestra je izginila želi, da ji pomaga. Izginulih žensk ne more pustiti na cedilu. Heck z Laurenino pomočjo pride na sled združbi Prijazni fantje, a zdi se, da ima pozitivno konotacijo le njihov naziv. Detektivski par se zaplete v smrtno nevarno preiskavo, na lastno pest. Neobičajen način preiskave, nasilneži na poti, podtaknjen zločin in izvirni zapleti, ki ljubitelja kriminalk gotovo ne bodo razočarali.

“Nadeni si kaj čutnega in čednega.” Medtem, ko ga je Louise osuplo opazovala, je segel navzdol in izpod stojala izvlekel kozmetični kovček. “Notri so ličila, parfum in podobne pritikline.” Brcnil ji je drug konček. “V tem je nakit. Postrezi si. poskrbi, da boš videti dobro in boš prijetno dišala.” Pomaknil se je k vratom, a se še enkrat ozrl in jo pogledal. “Dve uri imaš. Ne razočaj nas.” Raz-razočama?” je zajecljala od nejevere. In potem se je zasmejala, čeprav je bilo slišati bolj kot noro krakanje. “In … če vas bom?” “Vprašaj ženske, ki jim je vse to pripadalo.” Za seboj je zaprl vrata. In jih zaklenil. (str. 54)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zalezovalci.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 12
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja