Poletje v Parizu

Žanrljubezenski roman, moderni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2019
Založba
Prevod Lidija Kreft
Ključne besede Odpuščanje, Ljubezenska razmerja, Priložnosti, Družinsko življenje, Disleksija, Prevare, Družinski odnosi, Alkoholizem
Število strani

384

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Grace je ženska, ki po težavni mladosti potrebuje organizirano življenje. Na valentinovo, ob 25-letnici zakona, moža na večerji preseneti z načrtovanim romantičnim potovanjem v Pariz. Niti v sanjah ni pričakovala, da jo bo tudi David presenetil, saj se želi ločiti. Kljub temu, da je njena bolečina neizmerna, se odloči, da bo odšla v Pariz sama, medtem ko bo hčerka Sophie poletje preživela s prijateljico na potovanju po Evropi.
Audrey je osemnajstletnica, ki živi v Londonu. Je samostojno in zrelo dekle, ki že od nekdaj skrbi za mamo alkoholičarko in se bori z disleksijo, zaradi katere ima velike težave. Da bi vsaj za nekaj časa ubežala svojemu težav polnemu življenju, si poišče poletno delo v stari knjigarni v Parizu. Neprijeten dogodek združi poti Grace in Audrey, med katerima se kljub razliki v letih počasi splete posebno prijateljstvo, ki temelji na spoštovanju, zaupanju in ljubezni.

»Vesela sem, da si me poklicala.« Mislila je, da se dobra prijateljstva spletejo sčasoma. Da je dolžina odnosa tista, ki mu daje globino. Motila se je. Monico je poznala skoraj dve desetletji in jo je imela za dobro prijateljico, toda še nikoli ni čutila, da sta si tako blizu kot z Audrey, ki jo je poznala le nekaj tednov.
Opogumljajoče je bilo odkrivati, da si prijateljstva lahko sklepal v vsakem obdobju življenja in da je bilo dobro stopiti iz cone udobja, saj si zunaj nje odkrival pozitivne stvari, ki jih nisi pričakoval.

Str. 264

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poletje v Parizu.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 41
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi