Deček s tatujem na srcu: resnična zgodba

Žanravtobiografski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaPrebold, 2016
Založba
Ključne besede Zdravljenje, Otroštvo, Žrtve, Odvisnosti, Spolna zloraba, Alkoholiki, V leposlovju
Število strani

207

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

NEIZBRISLJIVO ČRNILO TATUJA

Knjiga je napisana po resničnih dogodkih in sestavljena iz petih poglavij. Zadnje je naslovljeno z »Novo poglavje življenja« in je najkrajše, a nosi bistveno sporočilo: BREZ SKRIVNOSTI! Deček s tatujem na srcu je skozi leta postal moški z jasnim ciljem: (spre)govoriti v imenu vseh, ki so bili spolno zlorabljeni in še danes nimajo poguma tega povedati. Njegova avtoterapija na poti spopadanja z bolečino je bilo pisanje. Papir je prenesel vse. Prav tako pa mu je na tej poti iskanja sebe, razkritja in reševanja problemov ob strani stala partnerka Suzana – steber, kakor je v knjigi poimenoval poglavje, namenjeno njej. Simon zapisanega nikoli ni popravljal, knjige tudi nikoli ni »bral vnaprej«. To, da dela ni izdal pod psevdonimom, priča o njegovi moči in pogumu. Ko je knjiga ugledala luč sveta, se mu je zdelo, kot bi z japonkami šel na Mount Everest. Na nadaljnji poti pa ga je vodila želja po pomoči drugim. Preveč je trpečih otrok in premalo staršev, ki (pravilno) ukrepajo. Gre za prvo tovrstno moško pisanje v Sloveniji, po nekaterih podatkih celo v Evropi. Simon in Suzana sta z izdajo knjige sprejela tudi tveganje sprejetosti v družbi. Odpeljalo je mnoge, še več pa jih je pripeljalo. Spletla so se mnoga nova poznanstva, mnogi so spregovorili o sebi, o svojih izkušnjah … in niso pogledali stran, kar je bistveno. Vprašanje, ali je bilo vredno, Simon brez pomisleka potrdi. S tem misli na vsak korak, ki ga je že naredil, in na vsakega, ki ga še bo … ki si ga še želi. Če se bomo hoteli prepoznati, pa moramo kot družba še veliko delati … narediti.

»Zgodbo sem pisal v najtežjih trenutkih svojega življenja. V času, ko sem prehodil svoj maraton in razkril svojo skrivnost, v kateri sem bil ujet večino svojega življenja. Pisal sem jo v času, ko sem doživljal učinek in posledice resnice. Ob pisanju sem jokal, da so mi na tipkovnico kapljale solze. V prstih sem čutil krče, ko sem želel podati natančen opis dogodkov. Potreboval sem tudi do deset dni, da sem lahko napisal odstavek ali dva. Toda vse je bilo vredno vsakršnega napora, da vas danes lahko seznanim s svojo zgodbo, ki naj vas navdihne za vašo prihodnost. / In da, moji prijatelji, zgodba ima srečen konec, poln ljubezni, spoštovanja, sonca, pogledov iz zraka, kot jih vidijo galebi, kadar svobodno jadrajo milje in milje za ribiškimi ladjami. Zajadrajte v svoje življenje.« (avtorjev zapis v predgovoru; str. 12)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Deček s tatujem na srcu: resnična zgodba.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 58
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi