Paddy Clarke, ha ha ha

Žanrdružbeni roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 1995
Založba
Prevod Tina Mahkota
Ključne besede Bratje in sestre, Odraščanje, Otroštvo
Število strani

275

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Podoživite delček svojega otroštva skozi oči desetletnika.

Paddy je star deset let in živi s starši in mlajšim bratom ter sestrama v delavskem predmestju Dublina. Namazan je z vsemi žavbami, z vrstniki se spušča v različne pustolovščine, pri tem pa je nenavadno dober opazovalec svoje soseske in njenih prebivalcev. Ter sprememb. Krči se soseska, saj v bližini gradijo nove delavske hiše, spreminjajo se ljudje in posledično družine. Sošolcema umre mama, prijateljeva družina se preseli zaradi ločitve staršev, pa tudi pri Paddyjevih doma je čezdalje več nesoglasij. Oče in mama vedno pogosteje povzdigujeta glasova, mama je večkrat objokana, oče pa velikokrat izostane z doma. Se bodo tudi v njihovem domu zgodile pretresljive spremembe?
Realistično napisana zgodba o otroštvu in odraščanju skozi oči otroka. Kot je napisano na platnici – to ni otroški roman, to je roman o otroštvu.

Prispeval(a): Damjana Pečjak

Rad sem si zmišljeval; rad sem imel, ko mi je v glavo padla naslednja logična stvar, da sem lahko naprej nalagal, dokler nisem prišel do konca; bilo je kot dirka. Vedno sem zmagal. Usta sem odprl tisti hip, ko mi je padlo v glavo, ampak sem si čisto zares verjel.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Paddy Clarke, ha ha ha.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 31
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Dela avtorja