Confiteor

Žanrdružbeni roman, pisemski roman
Narodnostkatalonska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Ključne besede Judje, Zgodovina, Rasizem, Španci, Zlo, Inkvizicija, Katalonščina
Število strani

699

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

23-24 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Monumentalna spoved

Confiteor je roman o violini. Confiteor je roman o človeku, o ljubezni, predvsem pa o zlu, ki prihaja z njim. Confiteor je prav tako skorajda 700 strani dolga spoved v obliki pisma, v katerem se njegov avtor spoveduje tudi zaradi dejanj, na katera ni imel nobenega vpliva. Želi si odpuščanja za svoje grehe in tudi grehe svojih prednikov, a ne le njih. Confiteor je spoved človeka v imenu človeštva, ki pa se ne spoveduje Bogu ali cerkvi, temveč samemu človeštvu in človeku. Confiteor je spoved, ki je namenjena nam vsem, ki smo si le pripravljeni vzeti toliko časa, da jo preberemo in o njej razmislimo. Confiteor je lahko tudi fiktivna avtobiografija ali morda celo biografija, ampak to niti ni več bistveno. Bistveno je, da je Confiteor monumentalno in izjemno natančno zloženo literarno delo, ki navkljub nekaterim neobičajnim stilskim postopkom (ki roman kvečjemu obogatijo ter na nek način dodatno osmislijo) bralcu ponuja vrhunsko literarno doživetje. Confiteor je roman, ki bi ga moral prebrati vsak resnejši bralec!

Glej tudi:

“Zame je povelje svetinja, pa naj se zdi še tako težko, kajti kot pripadnik SS moram biti pripravljen na popolno žrtvovanje svoje osebnosti na ljubo dolžnosti do domovine. Zato sem leta 1334, pri štirinajstih letih, vstopil v samostan dominikanskih bratov pridigarjev v moji rodni Gironi in vse življenje posvetil razkrivanju soja Resnice. Pravijo, da sem krut, kralj Peter me sovraži, mi zavida in bi me rad uničil; ampak jaz se ne pustim motiti, ker zoper vero ne bom branil ne kralja ne očeta, zoper vero ne poznam matere in ne spoštujem rodu, kajti služim najprej in predvsem Resnici. Iz mojih ust boste slišali le Resnico, vaše blagorodje.” (str. 260)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Confiteor.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 37
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5