Čez modra polja

Žanrkratka zgodba
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2008
Založba
Prevod Maja Novak
Število strani

173

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

V spremni besedi k Rejenki (Rejenka / Claire Keegan ; prevedla Maja Novak, Modrijan 2015), beremo, da irska pisateljica Claire Keegan piše malo, a izvrstno. To vsekakor drži. Za svoje pisanje je prejela vrsto literarnih nagrad. Čez modra polja je zbirka sedmih kratkih zgodb. V njih sta ujeta irska pokrajina in njeni prebivalci.

Glej tudi:

Sosedje so le redko zahajali v hišo, kadar pa so jo le obiskali, je Martha pripovedovala zgodbe. Pravzaprav je bila to njena odlika. Ob tistih redkih nočeh so bili priča temu, kako je spredala stvari iz zraka in jih kot jajca lupila pred njihovimi očmi. ko so odhajali, v spominu niso odnesli imenitne stare hiše, ki jih je od nekdaj navdajala s strahospoštovanjem, ali njenega lastnika z zaskrbljenim pogledom ali nenavadne čredice najstnikov, temveč žensko s temnorjavimi lasmi, ki so postajali vse bolj razmršeni, kolikor poznejša je bila noč, in njene blede roke, ki so kot nezrele slive obirale neverjetne zgodbe, da bi znorele, medtem ko jih je pripovedovala ob svojem ognjišču.
(str. 62)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čez modra polja.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 46
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Dela avtorja