Agatha Raisin in Pohodniki Dembleya

Žanrdetektivski roman, družbenokritični roman, kriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaDolič, 2016
Založba
Ključne besede Detektivi, Družbeni razredi, Podeželje, Zločini
Število strani

151

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Spelji se, London!

Prevod dela: Agatha Raisin and the walkers of Dembley. Agatha Raisin je starajoče dekle, pravzaprav bi ji lahko rekli ženska v poznih srednjih letih, če ne bi bila tako ponosno vihrava lastnica bogatega nabora uskladiščene domišljije, ki jo sicer premorejo le mlade, neizkrivljene dušice. Prav ta lastnost ji pomaga, da vedno prehiti policijo pri odkrivanju hudobnežev, ki na skrivnosten način spreminjajo ljudi v mrzla trupla. Gospa Agatha se namreč, poleg resne službe oglaševalske agentke, prostovoljno ukvarja še z odkrivanjem zločinov. To počne v strastni maniri Miss Marple, heroini slavne Agathine soimenjakinje, Agathe Christie. Da preiskave niso samo krvave, poskrbi s svojo humorno predstavo o življenju in osebnimi ljubezenskimi hrepenenji. Tokratni zaplet povzroči skupina pohodnikov po angleškem podeželju. Zgodba razkrije, da so na Angleškem te stvari zakomplicirane. Veleposestniki so z ograjevanjem svojega imetja preprečili pohodništvo in oholo ignorirajo vrisane steze, ki jih zemljevidi izpričujejo kot javne poti.

“V bistvu so zelo jezni na lastnike zemljišč,” je priznala Deborah. “Zakaj?” “Torej….ehm…zdi se jim, da naj bi podeželje pripadalo vsem.” “Vendar, v primeru če jaz ne bi skrbel za to posestvo, kaj bi se zgodilo z njim? Dandanes si ljudje ne morejo privoščiti tolikšnih zemljišč. Mislim, verjetno bi bilo razprodano po parcelah, in konec! Izgine naslednji kos podeželja. Absolutni pokvarjenci. Ne imejte me za grobijana. Nisem takšen, Deborah. Mehak sem kot maslo. Vendar opažam, da poti pogosto vodijo tudi skozi mestna zemljišča, pa se vseeno ne odločimo, da bi kar zakorakali preko njihovih vrtov, kajne?”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Agatha Raisin in Pohodniki Dembleya.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 16
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6