Dobre knjige
5329 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Po poti zla
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
4,2
Št. ocen:11

J. K. Rowling

Po poti zla

Ljubljana, Mladinska knjiga, 2016

Št. strani: 525


Prevod: Nataša Müller


Zbirka: Krimi
Žanr: detektivski roman, kriminalni roman

Narodnost: angleška književnost

Serijski morilec iz temnih senc detektivove preteklosti

Tretji roman v seriji kriminalnih romanov precej uspešne angleške avtorice, ki si je svetovno slavo pridobila s fantazijsko serijo o mladem čarovniku Harryju Potterju, nadaljuje s primeri bivšega vojaškega preiskovalca, sedaj zasebnega detektiva Cormorana Strikea in njegove tajnice/družabnice Robin. Tokratni primer Cormorana popelje v raziskovanje svoje preteklosti, otroštva ob boemski materi, slavni rokerski ljubici, ter časa, ki ga je preživel v vojski. Na ulicah Londona se namreč pojavi "Shacklewellski Razparač", serijski morilec, ki ubije in iznakazi žrtve, nato pa si za spomin vzame nekaj njihovega - največkrat telesno okončino. Ko Cormoranova tajnica nekoč po pošti prejme prav poseben paket, ki vsebuje odrezano nogo s posvetilom - verzom iz glasbene skupine, povezane s Cormoranovo preteklostjo, - se je detektiv prisiljen še enkrat zazreti v svojo preteklost, kjer najde štiri moške, ki se mu verjetno želijo maščevati. Vendar pa se z zasledovanjem teh ljudi, vsak izmed njih je nevaren človek svoje sorte, z Robin spustita v izjemno tveganje, ki utegne Robin stati življenja ...Odlomek iz knjige

Robinin krik je odjeknil od oken. Odmaknila se je od mize in se zastrmela v gnusni predmet, ki je ležal na njej. Noga je bila gladka, suha in bleda: medtem ko je odpirala paket, jo je opraskala ter pod prstom začutila gumijasto strukturo kože.
Ravno si je položila dlani na usta in zadušila krik, ko so se steklena vrata sunkovito odprla. Bil je Strike s svojimi sto devetdesetimi centimetri, mrkim pogledom in odpeto srajco, ki je razkrivala opičjo goščavo temnih prsnih dlak.
Kaj hudiča ...
Sledil je njenemu pretresenemu pogledu in zagledal nogo.

(str. 17).

Cobiss povezava

Glej tudi

link Bukla


Ključne besede: UMORI, DETEKTIVI, SERIJSKI MORILCI, RAZMERJA, AMPUTACIJA


Prispeval/-a: Nastja Hafnar, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Objavljeno: 17.9.2016 12:42:56
Zadnja sprememba: 14.10.2016 10:42:52
Število ogledov: 5426