Dobre knjige
5257 knjig

Vpišite vsaj dve začetni črki naslova, žanra, predmetnih oznak, imena ali narodnosti avtorja.

Moji dnevi v knjigarni Morisaki
Karakteristike knjige
veselažalostna
zabavnaresna
prijetnastresna
predvidljivanepredvidljiva
domišljijskaprizemljena
čudovitaneokusna
nenasilnanasilna
optimističnačrnogleda
neerotičnaerotična
običajnaneobičajna
lahkotnazahtevna
kratkadolga
odpri
Oceni knjigo:
5,0
Št. ocen:1

Satoshi Yagisawa

Moji dnevi v knjigarni Morisaki

Tržič, Učila International, 2023

Št. strani: 192


Prevod: Maša Sitar


Žanr: družbeni roman

Narodnost: japonska književnost

Petindvajsetletna Takako se je znašla na življenjski prelomnici – njen fant Hideaki jo obvesti, da se bo poročil. Pa ne z njo, temveč z lepo sodelavko iz pisarne. Takako se poražena umakne in za seboj pusti službo ter svoje življenje. Pomoč ji povsem nepričakovano ponudi stric Satoru, ki ima v tokijskem okrožju Jinbocho knjigarno. V lasti njegove družine je že tri generacije. Ponudi ji brezplačno bivanje nad knjigarno v zameno za pomoč pri delu. Takako, ki nikoli ni bila strastna bralka, se nenadoma znajde v povsem drugem svetu. Stric Satoru v svoji knjigarni namreč ponuja sodobne japonske avtorje, Takako pa v knjigah odkrije uteho in zavetje za ranjeno srce. Zapleteno življenje ima tudi njen stric. Ljubljena žena Momoko ga je pred petimi leti preprosto zapustila. Brez pojasnila. Sedaj se kot strela z jasnega pojavi na njegovem pragu in čas je, da poskusita preboleti neizrečeno. Jima bo uspelo? Branje, ki poboža duše srčnih bralcev in prebuja željo, da se ozremo po svojih najljubših knjigah ali pa se odpravimo v knjižnice in knjigarne ter odkrijemo nove knjižne zaklade.Odlomek iz knjige

Knjigarna Morisaki se nahaja na vogalu ulice, polne prodajaln rabljenih knjig. Je majhna, stara in posel ravno ne cveti. Strank je bolj malo. Ponuja precej omejeno izbiro knjig in če nisi ravno strasten poznavalec, je malo verjetno, da si že kdaj slišal zanjo. Obstajajo pa tudi ljudje, ki jo obožujejo.
Stric Satoru vedno pravi, da mu naklonjenost teh ljudi več kot zadošča, kar mi je všeč. Kakor mi je všeč tudi on, lastnik knjigarne Morisaki.
Str. 181Cobiss povezava


Ključne besede: KNJIGARNE, BRANJE, KNJIGE, ODNOSI MED SPOLOMA


Prispeval/-a: Špela Činkelj, Knjižnica Kočevje
Objavljeno: 2.8.2023 14:02:16
Zadnja sprememba: 16.9.2023 10:23:34
Število ogledov: 772