Manjkajoči delčki Nancy Moon

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaJuršinci, 2022
Založba
Prevod Matejka Križan
Ključne besede Odnosi med spoloma, Družinske skrivnosti, Posvojitev, Nezakonski otroci, Prevare
Število strani

414

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Po poteh usode ...

Zgodba nas popelje v Anglijo, kjer se Florence, nadarjena šivilja in nekdaj uspešna podjetnica, po dvanajstih letih zakona z možem Seamusom znajde na najnižji točki v zakonu. Za nameček se mora v času globoke osebne izgube in žalosti še posloviti od ljubljene babice Peggy. V njeni omari med pospravljanjem zapuščine odkrije star zaboj s kroji oblek, vsem pa so priložene črno-bele fotografije mlade ženske, Nancy Moon. Florence se odloči, da bo tvegala in odšla po sledeh, ki jih je odkrila na fotografijah ter raziskala, kdo je skrivnostna, neznana sorodnica, o kateri se v družini ni nikoli govorilo.
Pripoved spretno krmari med razburkanim, živahnim družabnim življenjem v šestdesetih ter sedanjim časom. Slikovito opisuje prestižne evropske turistične lokacije, bolj ali manj nesrečna življenja bogatih in privilegiranih, na drugi strani pa življenja in sanje preprostih, običajnih ljudi, ki se morajo preživljati s trdim delom.
Grenko-sladka zgodba, ki pod površjem skriva težke življenjske odločitve in nas spomni na to, da je včasih najtežje odpustiti samemu sebi ter da si vsi zaslužimo priložnost za nov začetek.

Glej tudi:

Večina potovanj se začne s slovesom: od prijatelja ali ljubljene osebe, pogosto ljubimca, včasih tudi kraja. Slovo izostri čute, opomni nas, kaj bi lahko bilo in nas navdihne ob misli, kaj še bo. V sebi nosi malce nostalgije, morda nekaj krivde in obžalovanja, upanja mogoče, ali celo olajšanja. Nekatera slovesa trajajo le nekaj ur, nekatera pa bodo morala trajati vse življenje.
str. 7

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Manjkajoči delčki Nancy Moon.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 27
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja