Znanstveno podprte zdravilne afirmacije

Žanrpriročnik
Narodnostknjiževnost ZDA, indijska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Irma Kukovič
Ključne besede Duhovnost, Zdravje, Hinduizem, afirmacije
Število strani

126

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Besede so zvoki, ki jih povzročajo vibracije misli. Misli so vibracije, ki jih naprej pošiljata Ego ali Duša." (str 13)

Jogananda Paramhansa je bil indijski menih, jogi in guru. Ustanovil je organizacijo Self-Realization Fellowship/Yogoda Satsanga Society, kjer se poučuje in preučuje meditacijo in krija jogo. Pri enajstih letih mu je umrla mati. Posvečati se je začel meditacijam. Živel je najprej v Kalkuti, nato v Varanasiju pod vodstvom svamija Djanande. Nato je srečal guruja svamija sri Yukteswarja Girija. Naslednjih deset let je postal njegov učenec. Je učitelj joge, ki je večji del življenja preživel v Ameriki. Je prvi hindujski učitelj joge. Umrl je leta 1952.
V pričujoči knjigi predstavi afirmacije volje, čutne afirmacije, afirmacije za krepitev moči uma, domišljijske afirmacije. Avtor poudarja, da so za zdravljenje z afirmacijami najpomembnejši: intenzivnost pozornosti, vztrajanje in ponavljanje afirmacij. Pri izgovarjanju naj bi bil človek predan, imel močno voljo in vero, večkrat, ne meneč se za rezultate, ker podzavest deluje konstantno. Vse afirmacije naj bi bile tako močne, da bi postale mentalna navade in samodejno nato vplivale na zavestni um preko podzavesti. Potrpežljivost in zavestno, pozorno ponavljanje ustvarita navado, ki lahko postane vibracijska bomba.

Besede, ki so nasičene z iskrenostjo, s prepričanjem, z vero in intuicijo, so kot eksplozivne vibracijske bombe, ki lahko raznesejo trdne skale težav in ustvarijo želeno spremembo. Izogibajte se izgovarjanju neprijetnih besed, četudi so resnične. (str. 14)

Telo bom ozdravil tako, da ga bom napolnil s kozmično energijo. Um bom ozdravil s koncentracijo in z nasmehi. Dušo bom ozdravil z intuicijo, rojeno z meditacijo. Dovolil bom božjemu kraljestvu, ki je znotraj, da se manifestira zunaj.

Danes bom podzravil vse življenjske preizkušnje, ker vem, da sta v meni inteligenca razumevanja in moč, da premagam vse preizkušnje.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Znanstveno podprte zdravilne afirmacije.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 26
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0