Življenje v sivi coni: prizori iz življenja mladega zdravnika

4,2
(12)
Žanrspomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Ključne besede Spomini, Covid-19, Zdravstvo, Epidemija
Število strani

255

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Iskreno o poslanstvu zdravnika v času covida

Uspešnica, ki je podrla marsikateri prodajni in bralni rekord, je pristen zapis o življenju in delu zdravnika v kritičnih časih covida. Specializant infektologije, ki je evidentiral prvi primer covida-19 v Sloveniji, nam brez populističnih prijemov, s pravo mero domiselnega humorja in z veliko pripovedovalsko spretnostjo slika zakulisje bolniških hodnikov in ambulant na Infekcijski kliniki v Ljubljani v času epidemije. Obenem pa nam dovoli pogledati tudi v svoje družinsko življenje, od koder je črpal in črpa velik del energije in zagona za svoje poslanstvo. Knjiga prinaša tudi nekatere napotke, kako kakovostno živeti in preživeti v današnjih hitrih časih. Za nas (preveč) pridne oz. delavne Slovence bo nemara kar pravšnje priporočilo avtorja (ob izkušnji lastne izgorelosti in anksioznosti) o umetnosti lenarjenja, ki sprošča in poraja ustvarjalne ideje.
Delo, ki je prejelo nagrado za naj knjigo Slovenskega knjižnega sejma 2022, je vsekakor zgleden pisateljski in uredniški izdelek, ki bralca nagovarja k spoštovanju zdravniškega poklica in k večjemu razumevanju poslanstva ljudi v belih haljah, ki so v covidnih časih dali vse od sebe, da ohranijo vsako življenje pacientov, ne glede na njihov status. Dragocena je tudi avtorjeva opisana študijska izkušnja v Ameriki, kjer so delovni pogoji mnogo boljši kot pri nas, vendar tam bolnik dostikrat ni na prvem mestu …

“Tu sem, da pomagam. In to bom naredil brez izjeme, vedno znova po svojih najboljših močeh, dokler opravljam to službo. To mi daje moč, motivacijo, zagon in srečo v življenju. Lahko rečem, da mi v vsej turbulenci daje občutek notranjega miru.”
(Str. 152)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Življenje v sivi coni: prizori iz življenja mladega zdravnika.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 234
Komentarji: 0
Število ocen: 12
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 23