Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč

Žanrkratka zgodba
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaMaribor, 2011
Založba
Ključne besede Spomini
Število strani

195

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Pot srca v čarovnije sveta

Knjiga zgodb, ki vas bo očarala. Zaradi spoštljivosti popotnika, ki jo izkazuje deželam in ljudem, h katerim potuje; širokega obzorja in pronicljivosti; ljubezni do otrok (in) narave; iskrivega humorja; smisla za pravljično, čudežno in presežno; smelosti in radovednosti; iskrenega iskanja najtišjih globin srca; odkrivanja skrivnosti življenja; pa še zato, ker so vse zgodbe zavite v tako lep jezik, ki ga premorejo le pesniške duše.

“Ko sem stopal proti hišicam, so se me najbolj razveselili otroci. Tekli so mi naproti in kričali, nato pa poskakovali okrog mene, kot da je v vasico prišel Božiček. Le ena deklica je stala ob strani. Naslonila se je na leseni plot in me pogledovala izpod čela. Črne lase je imela spete v kitke. Temno rdeča, raztrgana in umazana jopica ji je segala do kolen. Obute je imela rumene škornje z rožicami ob straneh. Stara je bila največ šest let. Sicer pa je z izgledom v Etiopiji tako, da so otroci marsikje še vedno podhranjeni in kažejo precej manj let, kot jih imajo. Na ograjo se je naslanjala kot bodoča princeska in sramežljivo pogledovala proti meni, kot da mi hoče povedati, da je ona tista, zaradi katere sem jaz, kraljevi odposlanec, prišel v vasico z izgubljenim Pepelkinim čeveljčkom. Stopil sem do nje in jo prijel za dlan. Brez besed mi jo je podala in skupaj sva šla dalje. Njene bele očke so sijale. Vedela je, da bom ugotovil, da je ona Pepelka. Ponosno je stopala ob meni. Iz nosa ji je visel smrkelj, na njem pa je bilo črno od muh. Počepnil sem ter ji z vodo in robcem očistil obraz. Žarela je od zadovoljstva. Drugi otroci so stali ob strani in se z njo veselili.” (str. 55-56)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1