Zaseda

Žanrkriminalni roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Barbara Golubovac Golob
Ključne besede Družina, Otoki, Počitnice, Skrivnost, Zločinci
Število strani

351

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Turisti na otoku Dutch niso zaželjeni!

Heather se zdi, da živi kot v nebesih. Z nekoliko starejšim možem Tomom se z njegovima najstniškima otrokoma, Ownom in Olivio, odpravijo na oddih v Avstralijo. V želji, da bi ugodila otrokoma, se odpravijo na otok Dutch. Čisto nepričakovano in nepredvideno so slišali zanj, saj turisti na njem niso zaželeni, a njihovim prebivalcem vendarle zadiši denar. Z imenitnim najetim Porschejem družina raziskuje skrivnostni otok, ko se naenkrat na vozišču pojavi kolesarka, ki ne sliši hupanja, zato jo Tom zaradi prevelike hitrosti podre. Ko Heather spozna, da je kolesarka podlegla poškodbam, se odloči, da nesrečo prikrijejo in čimprej pobegnejo s tega zloveščega otoka. A ne bo šlo zlahka! Na otoku živi samo ena velika družina. Kdaj bodo začeli pogrešati mrtvo kolesarko? Ko Tom in Heather z otrokoma ter še dvema turistoma stopijo pred Mater, glavno na otoku, so njihova življenja močno ogrožena… Bodo sploh kdaj prišli z otoka? Bodo preživeli? Irski avtor, Adrian McKinty, nam je že postregel z dobrim zapletom v romanu Veriga, tudi tokrat ni nič drugače.

Izročite mi vse telefone, potem pa lepo počasi stopite iz avtomobila. Če boste kaj poskušali, kar koli, bom ustrelil enega od otrok. Ste me razumeli? ( str. 64)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Zaseda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi