Vragolije porednega dekleta

Žanrdružbenokritični roman, ljubezenski roman
Narodnostperujska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2008
Založba
Prevod Veronika Rot
Ključne besede Politična zgodovina, Ljubezen, Ljubezenski partnerji
Število strani

304

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kateri je pravi obraz ljubezni...

Perujski pisatelj Mario Vargas Llosa in Nobelov nagrajenec za književnost iz leta 2010 je v romanu Vragolije porednega dekleta vključil nekaj avtobiografskih značilnosti, na primer: bil je tudi prevajalec pri Unesco, živel je v Parizu… V romanu predstavlja strastno in brezpogojno ljubezen Ricarda do Lily, ki jo prvič sreča v šoli, in se vanjo nesmrtno zaljubi. Žal pa se poredno dekle želi na vsak način otresti revščine, v kateri je odraščalo. Hlepi po bogastvu, slavi ter prestižnem življenju in ne izbira sredstev pri iskanju primernih partnerjev. Tako vsakič znova prizadene predvsem Ricarda in tudi ostale vpletene osebe. Pridni fantek je tako obsojen na večno hrepenenje, obup, bolečine in kratkotrajne izpolnitve njegove večne ljubezni. Silovita ljubezenska zgodba je vključena v pomembne zgodovinske dogodke v Evropi in Južni Ameriki v drugi polovici 20. stoletja.

Glej tudi:

»V okolišu so kot gobe po dežju pognale kavarnice in vegetarijanske restavracije ter čajnice, kjer so pripravljali vse mogoče vrste indijskih čajev in kjer so stregli hipiji in hipijevke, ki so pred gostovimi očmi sami pripravljali te raznovrstne dišeče zvarke. Zaničevanje, ki so ga hipiji občutili do industrijskega sveta, jih je prisililo, da so obudili raznovrstne rokodelske spretnosti in mistificirali ročno delo: pletli so torbe, izdelovali sandale, uhane, ogrlice, tunike, turbane, obeske.« (str. 91)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Vragolije porednega dekleta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 66
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja