Ujeta v pajčevini

Žanrsocialnorealistični roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Ključne besede Alkoholizem, Odnosi med spoloma, Starševstvo
Število strani

93

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Želela sem si, da bi imela peruti

Obvezno čtivo za očete, ki bi to morali biti, pa ne znajo, in matere, ki izbirajo očete svojim otrokom. Zgodba je okleščena vseh dodatkov, ki sicer začinjajo in dvigujejo literarno odličnost. In vendarle pokončno stoji zaradi svoje prvinskosti, iskrenosti in … neprikrite grobosti. To so atributi, ki dovoljujejo naklonjenost bralčeve pozornosti. Katka in Lara, polsestrici, sta skupaj z svojo mamico ujeti v življenje, izpolnjeno s selitvami, menjavo šol, vrtcev in nasiljem človeka, ki bi jim moral nuditi varnost, ljubeče naročje … Pripoved je krik nemoči ujetih v brutalnost, kjer so zaklenili izhodna vrata.

Rado se nam je res prikupil in po nekaj mesecih se je preselil v najino stanovanje. Sama pri sebi sem razmišljala, da sem dobila nadomestnega očeta, ki bo skrbel za naju in naju imel rad. Stvari pa niso šle v to smer, o kateri sem razmišljala jaz in verjetno tudi mama. Prav kmalu je mama ugotovila, da je noseča. Videti je bilo, kot da so ji stvari ušle izpod nadzora in jo presenetile. (str. 13)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ujeta v pajčevini.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 10
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Morda vam bo všeč tudi