Ubežnica

4,8
(16)
Žanrkratka zgodba
Narodnostkanadska književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2015
Založba
Prevod Tjaša Mohar
Ključne besede Ženske
Število strani

319

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ni lahko biti ženska

Pričujoči izbor osmih kratkih zgodb Nobelove nagrajenke za književnost Alice Munro bralca popelje v intelektualno močan, melanholičen, zapleten doživljajski svet glavnih junakinj. Ženske, ki presegajo zapovedi in prepovedi malomeščanskega življenja ter pogumno, včasih brezobzirno iščejo svoj košček sreče in potrditve v medosebnih odnosih, tako družinskih kot ljubezenskih, praviloma ostajajo neizpolnjene ter razočarane. Branje, ki preseneča z napetimi, ne povsem običajnimi življenjskimi situacijami in razpleti, vabi k razmišljanju ter analiziranju značajskih lastnosti protagonistk, kar je nedvomno bistvo dobre literature.

“A kaj bo imela rada? Kako bo vedela, da je živa? Medtem ko beži od njega – zdaj -, ima Clark še vedno svoje mesto v njenem življenju. Ko pa bo bežanje končano, ko bo samo šla naprej, s čim bo zapolnila njegovo mesto? Kaj drugega – kdo drug bi sploh lahko bil tako živahen izziv?”(str. 37)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ubežnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 115
Komentarji: 0
Število ocen: 16
Želi prebrati: 37
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 13