Tujec

Žanrgrozljivi roman, kriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaMaribor, 2022
Založba
Prevod Anja Bakan
Ključne besede Umori, Skrivnosti, Nadnaravno, Pravica
Število strani

661

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

22-23 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Če je bil tam, ni mogel biti tukaj!

Ko sem najnovejši prevod knjige Stephena Kinga zagledala na polici, sem sprva pomislila, da je preobsežna za v dopustniški kovček. A sem se motila! Kljub obsegu se zgodba odvija tako hitro, da si v hipu na zadnji strani. Presenetljiv razplet krutega umora najstnika se že v prvih poglavjih, kljub popolnemu alibiju osumljenega, konča z aretacijo znanega lokalnega športnega trenerja. To nikakor ni značilno za kriminalne romane in obeta posebno nadaljevanje. A trener se še na smrtni postelji, ko nima več kaj izgubiti, izreče za nedolžnega. Zato Ralph Anderson, glavni preiskovalec, ne najde miru. Prisilni dopust v službi izkoristi za nadaljevanje preiskave, ki nenadoma zaide v čisto neznane vode. “Vesolju ni ne konca ne kraja.” sta si enotna Anderson in Holly, zasebna preiskovalka, ko se na svoji poti srečata s skorajda nedoumljivim. Ob tem pa se tudi bralec vpraša, če je sploh mogoče? Strašljivo!

Marcy je nežno poljubila njeno sence, vdolbinico, kjer je utripala žila. “Zaspi, ljubica.” Sarah je čez čas zaspala. Marcy je budna ležala med hčerkama, zrla v strop in razmišljala o tem, da se je Grace obrnila k oknu sredi tako živih sanj, da je mislila, da je budna. Namesto oči je imel slamice. (str. 234)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Tujec.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 57
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi