Mačje pokopališče

Žanrfantastični roman, grozljivi roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2006
Založba
Prevod Andrej Blatnik
Ključne besede Smrt, Mačke, življenje po smrti
Število strani

442

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko so ameriškega pisatelja Stephena Kinga, kralja groze in suspenza, nekoč vprašali, kateri od njegovih romanov ga najbolj prestraši, je nemudoma izbral Mačje pokopališče, ki hkrati velja tudi za eno od njegovih najbolj priljubljenih literarnih del v obsežni bibliografiji. Roman je bil deležen tudi dveh filmskih adaptacij iz leta 1989 in 2019.

Glavni junak romana je zdravnik Louis Creed, ki se z družino preseli v novo hišo, zgrajeno v bližini starodavnega pokopališča za živali, ki naj bi posedovalo skrivnostne nadnaravne moči. Ko Louisu umre hišni maček in tega pokopolje na omenjenem pokopališču, se začnejo vrstiti strašljivi dogodki, zaradi katerih se tako Louis kot njegova družina znajdejo v nevarnosti, ki jih lahko stane življenj.

Mačje pokopališče je obsežen roman, ki se na domiseln in provokativne način dotika občutljivega vprašanja, če bi kdo ob smrti ljubljene osebe imel to moč, da jo prikliče nazaj, ne da bi ob tem utrpel težke posledice.

“Večino svojega življenja, od srednješolskih dni dalje, je mislil – je verjel, da je smrt konec. Ob številnih smrtnih posteljah je stal in nikoli ni mimo njega šla kaka duša na poti… kamorkoli; ali ni na to pomislil ob smrti Victorja Pascowa? Strinjal se je s svojim predavateljem psihologije, da izkustva življenja po smrti, o katerih je poročalo strokovno časopisje, za njim pa so zadevo razkričevala množična glasila, najverjetneje izvirajo iz obupnega duhovnega upora prihodu smrti; neskončno inovativni človeški um se je do zadnjega izmikal izgubi razuma s konstruiranjem videza nesmrtnosti.” (str. 213)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mačje pokopališče.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Morda vam bo všeč tudi