Trenutek odločitve

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2012
Založba
Prevod Ana Pogačar
Ključne besede Umori, Družinski odnosi, Odnosi
Število strani

304

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Anthony Verey je 64-letni prodajalec starin. Pravi jim »ljubljeni«. V svojem svetu, svetu, kjer so stare stvari zelo dragocene, je bil včasih zelo znan prodajalec. Vendar ti časi so minili in Anthony z melanholijo gleda nazaj na svoje življenje in sprejme odločitev, da se bo preselil v Francijo, bližje svoji sestri Veronici.
Audrun Lunel je malo posebna ženska. Doživlja »epizode«, v katerih ji zmanjka zavesti. Živi v mali hišici na robu posestva, katerega lastnik je njej brat Aramon, neprijazen, zapit moški, ki se odloči prodati svoje posestvo, ker ni sposoben več sam skrbeti zanj.
In tako se preplete življenje Audrun, Aramona in Anthoniyja. Zgodba se zaplete, ko Anthony izgine in izkaže se, da tisti, ki delujejo nedolžno, imajo v resnici drug obraz, kot ga kažejo.

Anthony je vozil hitro in všeč mu je bil pogled na temno cesto, ki je objemala najeti avtomobil. Oranžno osvetljena armaturna plošča je metala dovolj svetlobe nanj, da se je zavedal vztrajnega nasmeška, vtisnjenega v njegov obraz. Večer z Lloydom Palmerjem in vsa zapletena občutja materialne zavisti so se zdeli neznansko daleč stran. Anthony je bil zdaj popolnoma v sedanjosti in počutil se je neverjetno živega. V mislih je preigraval svoje načrte kot nogometaš dolgo. Ali ni podzavestno že dolgo časa mislil, da bi bilo lepo živeti blizu V., blizu edinega človeka, do katerega je gojil pristno ljubezen? Ker bo ob V. spet lahko postal mlajši brat in se otresel nekaj dušeče odgovornosti za svoj lastni blagor, ki jo je bilo vedno težje prenašati. (str. 63)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Trenutek odločitve.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 38
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi