To je vse

Žanresej
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Maja Novak
Ključne besede Pisanje, Razmerja, Spomini
Število strani

60

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

2-2 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Drobna knjižica To je vse je zadnje delo francoske pisateljice in režiserke Marguerite Duras. Besedilo je pri enainosemdesetih letih, tik pred smrtjo, narekovala svojemu zadnjemu ljubimcu. Zaveda se, da nima več veliko dni in temu se upira z vso močjo, z najmočnejšimi besedami. Poslednjič se ozira na svoje delo, trpljenje, ljubezni. Knjiga, v kateri je veliko tišine in lepote.

Nisem še povedala najpomembnejšega o njegovem liku, njegovi duši, njegovih nogah, njegovih dlaneh, njegovem smehu. Zame je najpomembnejše to, da pusti svojemu pogledu, naj tava, kadar je sam. Kadar je v neredu misli. Zelo lep je. To je težko uvideti. Če bom začela govoriti o njem, ne bo več konca. Moje življenje je nekako negotovo, ja, bolj negotovo od njegovega, ko stoji pred mano.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige To je vse.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja