Sončna cesta

Žanrspomini
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Andrej Turk
Ključne besede Duhovnost, Glasbeniki, Spomini
Število strani

295

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Prerojenje italijanske glasbene skupine

Italijanska glasbena skupina Sun eats hours je bila ena uspešnejših debitantskih skupin na pragu tisočletja. Do spremembe pride, ko njihov vodja in pevec Francesco Lorenzi (avtor pričujočega dela) doživi Božji dotik in začuti, da ne more več pisati pesmi v angleščini, ampak ga prevzame globoka intuicija, da bo odslej pisal v materinščini. To sproži val nasprotovanj v ansamblu, ki je že dlje v krizi (tudi zaradi alkohola in drog), pa tudi založbe takemu pristopu niso naklonjene. Po iskrenem pogovoru s Francescom pa se sprememba zgodi tudi v njihovih prijateljih iz benda … Začnejo nastajati odlične duhovne pesmi v italijanščini in zgodi se pravi preporod na vseh področjih: začenši z imenom skupine: The sun.

Globoka in tenkočutna življenjska izpoved, ki nagovarja široko bralno občinstvo: nobena življenjska situacija ni brezizhodna in svetloba je močnejša od teme, če le človek tako hoče in se odloči za dobro. Skratka: odlična knjiga o pristnem duhovnem izkustvu.

Odločil sem se osebno srečati z vsakim izmed njih in jim iskreno pojasniti, zakaj sem začel pisati pesmi na nov način. Nameraval sem jih tudi opozoriti na njihovo zasvojenost z rečmi, ki so prej zasužnjevale tudi mene in uničevale naše odnose.
Vedel sem, da jim ne bo lahko vstopiti vase in se soočiti s svojo osamljenostjo ter da mi morda ne bodo želeli odpreti svojega srca, ki je bilo zaradi njihovega načina življenja polno ran.
(Str. 149)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sončna cesta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 23
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3